Фондация "Център за стратегическо развитие на спорта"

ЗА НАС

Фондация „Център за стратегическо развитие на спорта“ беше учредена на 21 януари 2022 година от група съмишленици, желаещи да поставят фундамента на българския спорт върху стабилна професионална основа.
Ние считаме, че при създаване на политиките в тази сфера на обществения живот в страната трябва да се вземе предвид нейната огромна социална значимост.
Необходимостта от функционални и структурни промени в българския спорт е неоспорима, но ние настояваме те да бъдат реализирани на базата на задълбочени експертни проучвания и анализи.
Наш приоритет са също въвеждането и утвърждаването на съвременни високи стандарти и добри практики в управлението на спорта и развиващите го структури в България.

ЕКИП

Д-р Виктор Кирков

Д-р Виктор Кирков е спортен мениджър и социален предприемач. По образование е доктор по икономика в научна специалност „Финанси“. От 2011 година фирмата му "Спортс Мениджмънт България" ЕООД извършва услуги в областта на спорта и развива различни социални инициативи, сред които и популярния проект за социално включване на хора в риск и в неравностойно положение "Отбор на надеждата".  От началото на 2021 година компанията е и официален оператор за територията на страната на видео играта за футболна симулация EA SPORTS FIFA. Преди 2011 година Виктор Кирков е работил 6 години като спортен журналист и 4 години като мениджър в Българска професионална футболна лига и „С.В.-РСА България“, първата българска компания търгуваща с телевизионни и рекламни права в сферата на спорта. В периода от 2008 до 2010 година вкл. е член на Media and Marketing Committee и European Union Affairs Committee на Асоциацията на европейските професионални футболни лиги.

Денислав Георгиев

Денислав Георгиев е роден във Варна, икономист с магистратура “Маркетинг” в УНСС. Има над 10 години опит в сферата на дигиталния маркетинг като проджект мениджър и директор. Над 6 години е Изпълнителен и маркетинг директор на ПФК “Ботев” Враца, като през този период клубът достигна от Трета лига до елита на българския футбол с изключително скромен бюджет. В същия период Ботев Враца погасява огромна част от дълговете си. В момента е собственик на маркетинг агенция, която се занимава с проекти в сферата на спорта и човешките ресурси.

Доц. Иван Сандански

Доц. Иван Сандански е преподавател по спортен мениджмънт в НСА „Васил Левски”. Автор и съавтор на 3 книги, 5 учебника и многобройни статии, публикувани в наши и чужди рецензирани академични списания, в т.ч. изнесени доклади на научни и практически форуми у нас и в чужбина. Участвал е в разработването на различни експертни анализи, доклади, стратегии и обучителни модули за нуждите на спортни, общински, образователни и бизнес организации. Участва в няколко международни научноизследователски проекти по програма Erasmus+ и лектор на Националната олимпийска академия на БОК. Член е на комисията „Grassroots” към Българския футболен съюз и председател на комисията по маркетинг и проекти към Българската федерация по хокей.  

Ирина Гороломова

Ирина Гороломова е експерт в сферата на детско-юношески футбол и в организацията на състезания за подрастващи. Тя е създател и мениджър на Купа “София” - най-престижният и мащабен детски футболен турнир в България в последните 5 години. Специалист е по спортна администрация, вкл. лицензиране на клубове, международни отношения и работа с институции. Административен директор на ПФК “Септември” (София) и ФА ДИТ (София) от 2014 година до днес. Ирина Гороломова притежава 15-годишен опит като професионален спортист, а в продължение на 8 години е и национален състезател по карате. Носител е на голям брой спортни отличия.

Павел Колев

Павел Колев е роден в София, завършва средното си образование в НГДЕК “Св. Константин-Кирил Философ”, след което се дипломира като магистър по “Психология” в СУ “Св. Климент Охридски”. 13 г. работи като репортер във в. “24 часа”, а от 2009 до 2018 г. е в БФС последователно като пресаташе, началник на отдел “Комуникации” и заместник-изпълнителен директор. Преминава през образователните програми на УЕФА към университета в Лозана (Швейцария), а през 2018 г. завършва магистратура по Управление на европейския спорт в Центъра по международно спортно право и икономика към Университета в Лимож (Фр). Член на комисията за статута на играчите към УЕФА от 2014 до 2019 г. и делегат на УЕФА от 2012 до 2021 г. В периода януари 2019 – юли 2021 г. е изпълнителен директор на “ПФК Левски”, а в момента работи за УЕФА в отдел “Развитие на националните асоциации” и като Venue Director в мачове от европейските клубни турнири.

Страцимир Тинчев

Страцимир Тинчев има завършено висше образование в бакалавърска степен по специалностите “Спортен мениджмънт” и “Треньор по футбол” в НСА “Васил Левски” и е магистър по “Публична администрация” в “Технически университет - Габрово”. Притежава и допълнителна квалификация по “Педагогика”. В професионалната си практика има близо 10-годишен стаж като  секретар на Зонален съвет на БФС във Велико Търново, а впоследствие работи последователно като изпълнителен директор на ФК “Видима Раковски” (Севлиево), външен експерт по спорт и управление на спортна база към Община Дряново, административен директор на ФК “Етър” (Велико Търново) и изпълнителен директор на “Янтра” (Габрово). 

Тервел Златев

Тервел Златев е завършил специалност „Международна търговия и финанси” на университета в Портсмут, Англия. Дипломиран с отличие като магистър по „Спортен мениджмънт” в НСА „Васил Левски”, впоследствие се квалифицира в елитната школа на УЕФА за висши кадри на национални федерации в университета в Лозана, Швейцария. Участва в над 100 специализирани семинари за обучение и размяна на добри практики, организирани от ФИФА и УЕФА.
Има над 10-годишен стаж в системата на БФС, като заема различни позиции: от експерт в международния отдел през началник на Кабинета на президента до зам.-изпълнителен директор. Бил е член на комисиите „Статут на играчи, трансфери, агенти на играчи и мачови агенти” на БФС и УЕФА и делегат на УЕФА за международни мачове от 2011 до 2015 г. През пролетта на 2014 г. печели конкурс и е назначен за прокурист на ПФК „Ботев Пловдив” АД.
В работата си извън сферата на спорта и към днешна дата успешно ръководи частна структура, която участва в разработване на множество проекти, предложения и тяхната реализация по международни и национални програми в различни сфери на икономическата дейност.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Нашата философия

"Определянето на целите е отправна точка за всички постижения!"