IMG_0386.jpg

ЦСРС през погледа на медиите

Дата на публикация: 02.02.2022 година

Пресконференцията на фондация „Център за стратегическо развитие на спорта“, на която екипът ни анонсира основните акценти от дейността си, логично попадна във фокуса на големите национални медии. Събитието беше отразено от две ефирни телевизии – bTV и БНТ. 

Частният телевизионен канал ни отдели повече от минута в централната си спортна емисия

https://btvnovinite.bg/sport/nova-fondacija-shte-pomaga-na-sporta-za-da-ne-se-gubjat-poveche-pokolenija-video.html

и акцентира върху изказването на бившия изпълнителен директор на „Левски“ Павел Колев, че не трябва да губим повече поколения за българския спорт и че ще се ангажираме с изчислението на приноса на различните спортове за брутния вътрешен продукт на България.
„Българският спорт вече е загубил не едно, а две поколения и е на път да загуби и трето. Това са поколения, които все по-малко и по-малко се интересуват от българския спорт по простата причина, че той като продукт не е атрактивен за тях. Едно от нещата, с които ще се занимаваме усилено – ще се опитаме да подадем ръка на всички заинтересовани страни, които имат желание да преформулират начина, по който произвеждат продукта“, казва Колев във видеото, излъчено по bTV.

Същевременно обществената телевизия БНТ информира зрителите си, че "Център за стратегическо развитие на спорта" цели въвеждане и утвърждаване на съвременни практики в управлението на спорта и развиващите го структури.

https://bntnews.bg/news/novouchredena-organizaciya-predstavi-celite-si-1183824news.html

"Ние искаме да подпомагаме експертно всяка една организация, която има нужда от нас. Това, което се случва, като развитие в българския спорт, не ни удовлетворява", заяви председателят на фондацията Виктор Кирков в излъчения репортаж.

Електронното издание „Дневник“ е извело като заглавие на материала си: „"За да не губим повече поколения": нова фондация ще помага за развитието на спорта“

https://www.dnevnik.bg/sport/2022/02/01/4308123_za_da_ne_gubim_poveche_pokoleniia_nova_fondaciia_shte/

„Българският спорт се нуждае от промяна в мисленето, защото не е подготвен за това, което предстои. Това е едно от посланията, отправени при представянето на новоучредената фондация "Център за стратегическо развитие на спорта", чиято цел е да осигурява експертна подкрепа и да помага за развитието на спорта.“, пише в статията на „Дневник“. В нея се цитира и председателят на фондацията Виктор Кирков, който казва: "Нямаме желание да влизаме в битки за власт, а да помагаме на всяка организация, която има нужда от нас. Не ни интересува кой, а как управлява в спортните организации."

Сайтът gong.bg, който също уважи събитието ни и го засне, пусна текста за организацията ни със заглавие: „Учредиха фондация „Център за стратегическо развитие на спорта”“

https://gong.bg/bg-football/drugi/multimedia/video/uchrediha-fondaciia-centyr-za-strategichesko-razvitie-na-sporta-668724

„Фондацията ще влезе в ролята на медиатор при създаването на политики в тази специфична сфера на обществения живот в страната, отчитайки нейната огромна социална значимост.“, пише в материала.

Българско национална радио (БНР) акцентира върху огромния опит в сферата на спорта, който имат учредителите на фондацията Ирина Гороломова, Виктор Кирков, Иван Сандански, Павел Колев, Страцимир Тинчев, Тервел Златев и Денислав Георгиев. Заглавието на сайта на БНР от пресконференцията ни гласи: „Фондация със 152 години опит ще помага за развитието на спорта“

https://bnr.bg/post/101594870/fondacia-s-nad-150-godini-opit-shte-pomaga-za-razvitieto-na-sporta?fbclid=IwAR2pQD982gEoXqD8bqY8qHMlSziFhbSeGeS_yeo68NCli3CL_Xwi3QRx_fw

„Фондацията ще популяризира спорта сред младите, ще акцентира върху социалната му роля“, информира обществената медия.

Спортният сайт sportal.bg е публикувал изключително пространен материал за събитието ни в Националния пресклуб на БТА, озаглавен „Нова фондация си поставя за цел да върне обществения интерес към спорта“.

https://sportal.bg/news-2022020114475171644

В статията се цитират всички присъствали на пресконференцията членове на нашия екип.
"Много често хората казват, че успехите в спорта са малки, незначителни или че дори липсват. Но те забравят, че същността на спорта са детско-юношеските школи. За да имаме работещи школи, те трябва да бъдат категоризирани. Така ще се преструктурират първенствата и те ще бъдат много по-равностойни. Трябва да си отговорим и на въпроса каква е ролята на спортните училища при изграждането на спортисти и личности. Имат ли тези училища нужното ниво на компетенция, за да направят тези деца уважавани спортисти и личности по цял свят? Целта на нашата фондация е да направи спорта за децата масов, достъпен и успешен", обяснява единствената засега дама в екипа ни Ирина Гороломова.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Нашата философия

"Определянето на целите е отправна точка за всички постижения!"