PIN_2973.jpg

Детският спорт се превръща в лукс

Дата на публикация: 03.03.2022 година

Председaтелят на Център за стратегическо развитие на спорта д-р Виктор Кирков гостува в студиото на "Смарт час" по Bloomberg TV Bulgaria. С водещата Живка Попатанасова той разговаря за социалната роля и достъпа до спорт на българските деца.

Семейства с под средния за страната доход все по-трудно получават достъп до системата на детския спорт. Това показват предварителните данни от мащабно изследване, провеждано от Центъра сред близо 1000 родители.

След приключване на проучването, Центърът ще излезе с конкретни предложения за развитие на детския футбол.

Според д-р Кирков е нужен изцяло нов модел на организация в спорта, който да се фокусира върху социалната му роля и със сигурност могат да се намерят механизми всяко дете да спортува. Това ще стане през образователната система или чрез стимули към школите.

Следващата цел на Центъра е да проведе най-мащабното изследване сред българския бизнес, за да станат ясни конкретните причини, поради които компаниите у нас все още не проявяват достатъчен интерес към спорта.

Д-р Кирков разказа какво обединява членовете на Центъра, с кои институции сме готови да работим и защо вярва, че едно поколение добре подготвени и финансово обезпечени треньори ще донесе по-добри дни за спорта в България.

Цялото предаване може да гледате на линка под тази статия.

https://www.bloombergtv.bg/a/44-smart-chas/103864-roditelite-sa-osnoven-investitor-v-balgarskiya-sport

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Нашата философия

"Определянето на целите е отправна точка за всички постижения!"