sofiacup-kids1.jpg

Искате детето ви да тренира футбол? Пригответе поне 3500 лв. годишно

Дата на публикация: 19.05.2022 година

Минимум 3500 лв. на година са разходите на семейство, чието дете тренира футбол в България. Това става ясно от изследването на фондация „Център за стратегическо развитие на спорта“, което бе публикувано на 18 май тази година.

Задълбоченото и представително проучване сред над 1000 родители на деца, занимаващи се с футбол в 30 града от цялата страна, разкрива конкретни проблеми в детско-юношеския футбол, за които почти не се говори. Оказва се, че родителите са един от най-големите инвеститори в българския футбол, като освен семейните финанси голяма част от тях влагат и личното си време, за да съдействат за активните занимания на децата си с най-популярния спорт у нас. В същото време близо 90% от анкетираните споделят, че според тях детско-юношеският ни футбол e пропит от корупция.

Разходите за един малък футболист съвсем не са за подценяване, а в същото време почти 9% от семействата са принудени да се справят с месечен семеен доход под 1000 лв., а малко над 50% от тях има общ месечен бюджет между 1000 и 3000 лв. „Родителят на млад футболист в България е с профила на човек с над средния доход, който освен доста средства е готов да даде и доброволчески труд, за да помогне на заниманията по футбол на детето си. Оказва се, че при запазването на тази тенденция може да ни очаква бъдеще, в което футболът да стане недостъпен чисто финансово за дете от средно българско семейство“, коментира председателят на „Център за стратегическо развитие на спорта“ Виктор Кирков.

Вижте цялото проучаване - ТУК!

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Нашата философия

"Определянето на целите е отправна точка за всички постижения!"