EASM-partnership.jpg

Международно партньорство на фондацията ще подобрява управлението на българския спорт

Дата на публикация: 25.05.2022 година

Фондация „Център за стратегическо развитие на спорта“ и Европейската асоциация по спортен мениджмънт (ЕАСМ) подписаха 4-годишен меморандум за сътрудничество, който цели да подобри управление в българския спорт. 

Първата цел на партньорството между двете организации е популяризирането, повишаването на осведомеността и качеството на изследванията и преподаването в сферата на спортен мениджмънт. Втората се фокусира върху улесняването на споделянето на знания чрез програми и проекти в областите, обхванати от партньорството.

За да постигне поставените цели, „Център за стратегическо развитие на спорта“ ще организира серия от уебинари и онлайн уъркшопове на разнообразни теми, касаещи управлението на спорта, които са насочени към българските спортни ръководители. Като лектори на събитията ще се включат авторитетни чуждестранни експерти в сферата на спортния мениджмънт. Българската фондация ще съдейства също за осигуряване на практически стажове в местни спортни организации на студенти по спортен мениджмънт, членове на EAСМ. Очаква се стажантите да бъдат в трета и четвърта година от своето обучение и да имат много теоретични знания, с които да повишат качеството на управлението на спорта в България. Третата област на партньорството с европейската асоциация обхваща съвместното разработване и изпълнение на изследователски проекти и изследвания в областта на спорта.

С подписването на меморандума „Център за стратегическо развитие на спорта“ получи международно признание в сферата на спортния мениджмънт, каквото нито една друга българска организация не е получавала до този момент. По този начин фондацията изпълни и първата цел от своя устав, а именно „да създаде международно признат център за стратегии, експертизи, изследвания, анализи и оценки в областта на спорта“.

Сключването на международното партньорско споразумение става факт броени дни след оповестяването на първото изследване на „Център за стратегическо развитие на спорта“, което представляваше задълбочено представително проучване сред над 1000 родители на деца, занимаващи се с футбол в 30 града от цялата страна.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Нашата философия

"Определянето на целите е отправна точка за всички постижения!"